Pochyby

Pochyby

Anotace: ...

Nevím, zda-li mám ještě doufat,
držet si naději,
nebo čekat nějaké naplnění,
když jenom širé prázdno
kolem se plíží jako tajní…

A přece ještě něco je,
jinak bych nebyl,
přece doufám, držím se a čekám…
Ale jak dlouho ještě? A na co?
Jediné, co vím je, že nevím ani
jestli nevím nic…

Pochybnosti o smysluplnosti
sžírají mozek, srdce a duši
jako červotoči zdravé dřeviny…

Závazky vůči předkům?
Zahrnují i potomky?
Tradice, zvyky a dědictví?

Nebo novátorství?
Avantgardy jsou zavrhované…
Svobodou a svou myšlenkou nedojdu
ke kompromisům, porozumění a klidu…

Co čekám?
Štěstí jak blázen?
Lásku jak naivista?
Nechci iluze…
Chci pravdu, která sice bolí,
ale je jistá…
a vlastně ani neexistuje…

Nežiju, umírám?
Autor Žiťa, 24.03.2008
Přečteno 322x
Tipy 5
Poslední tipující: Dermgen, Psavec, a_tao, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravda je v kráse a krása je dost často v paradoxech - vidíš-li slunce i déšť, někde bude duha... ;-)

09.06.2008 20:35:00 | Dermgen

...pravda neexistuje, protože stejně jako nic jiného existovat nemůže.

25.03.2008 16:12:00 | Žiťa

...pravda existuje,ale těžko se vnímá.

24.03.2008 23:35:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí