Balada o panně a lvici

Balada o panně a lvici

Anotace: :-)

Sbírka: Krajíc života

V sluneční roklině
les voněl záhadnou lunou
stříbrnou vlnou
v hávu jesetera

Plul dálným plamenem
k vodnímu kapradí
nad měsíční zdí
s vlasy hudebníka

Žaloval šedivým vousům
o sleppé lesní panně
jež za obzorem stráně
šeptá jabloním

Slzami světila hřbet
věrné průvodkyně lvice
znamením bíle borovice
na nebeském koni.

Pustinou březového pole
panna a její lvice
ve stopách vyhořelé svíce
plynou statisíce let
Autor Káňátko, 25.03.2008
Přečteno 528x
Tipy 1
Poslední tipující: WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...napsal bych...let statisíce '-)

25.03.2008 15:38:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí