Ztracená

Ztracená

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Ztracená

I.

Ulicemi města bloudí,
jak ptáče vypadlé z hnízda.
Opuštěná a bezbranná,
schovává se v podloubí.

Dlouhou a těžkou cestu věští
ubohý, roztrhaný šat
a děravé botičky –
jak žijící obraz neštěstí.

***

Malá dívka s havraními vlasy,
sněhovými tvářemi
a modravýma očima,
co ztratily lesk své krásy.

***

Sama bez matky či otce,
ztracená světem tápe,
život ji hlodá a táhne –
k hrobce.

K hrobce jejích rodičů,
tam pokleká a pláče,
sama, opuštěná, ztracená,
jak pohled paličův.

II.

Malá dívka s havraními vlasy,
sněhovými tvářemi
a modravýma očima,
co ztratily lesk své krásy.

Dál životem se prodírá,
krade, aby moha jíst,
prosí, aby mohla v teple spát
a zbývá ji jen – víra

***

A tak dál ulicemi města bloudí,
jak ptáče vypadlé z hnízda.
Opuštěná a bezbranná,
schovává se v podloubí.

Je – Ztracená
Autor Miro Sparkus, 25.03.2008
Přečteno 514x
Tipy 3
Poslední tipující: Nút, kavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná a hluboká ... jako ta dívka s havraními vlasy.. láká ke znovupřečtení už není sama .. promlouvá k nám ruce prosbou sepnuté ..svými potemnělými hlasy...

25.03.2008 17:33:00 | Nút

...právě mi to připomenulo tu náladu v hrobce s mrtvolou Jůlie a Romea ...je to úžasně tklivé až cítíš
to stékéní žalu po stěnách za svou židlí ...Jirka

25.03.2008 16:04:00 | kavec

V mluvené (i když ne moc zdařené)formě jsou básně ze sbírky "Život v baladě" viděni na psanci.cz... další díla do této sbírky přibudou časem...

25.03.2008 15:27:00 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí