Odletel som..

Odletel som..

Anotace: ..

Odletel som, dal som zbohom
(riešenie ako pre koho)
zas sa túlam, nocou blúdim
nestretám okolo ľudí

v búrnych výškach stratený som
za Dobrej nádeje mysom
ani ostrov, ani kameň
na ktorých sa príboj láme

dolu samá morská pena
Južný Kríž ma z výšky žehná
ako prízrak s mrakmi splyniem
som v nich doma, prečo Ty nie?

Doživotný tulák nebies
hebký, ako závoj neviest
preletím nad južným pólom
ja v polárnej noci, sólo

zo súhvezdí hviezdnych parkov
najkrajšia je Navis Argo
jej kormidlom hviezda hviezd je
- Canopus ten honor znesie

zrak mi jasom oslepuje
pokým vietor nezaduje
hory vĺn sa rozkolíšu
kolená mi zdola lížu

búrka silnie, hviezdy miznú
moju hruď vody obliznú
namokli mi krídla biele
triešť námrazy mám po tele

z posledných síl otrasiem sa
letím vyššie ku nebesám
na Južný Kríž vystriem údy
zaspím, k Tebe nezablúdim..
Autor Petbab, 26.03.2008
Přečteno 279x
Tipy 16
Poslední tipující: PIPSQUEAK, monterka, NikitaNikaT., Pišák, Psavec, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba, Simísek, Monsignore
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá, líbí...*:)

28.09.2010 09:20:00 | PIPSQUEAK

Nádhera! nemám slov!

15.07.2008 15:06:00 | monterka

Nestuduješ hvězdné mapy.

27.03.2008 00:25:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí