Lidská Zloba

Lidská Zloba

Anotace: Snad se vám to bude líbit....

Jdu parkem temnou tmou,
rozhlížím se hvězdnou oblohou.
Vidím tu lesní víly ba i běsy,
vidím i skřítky když volají kdo jsi?

Vidím i lidi co myslí si že blázen jsem,
jenže oni nevidí tu krásnou pohádkovou zem.
Při písních dryád tu tančí víly,
a slyšíš?do rytmu jim i vlci vyli.

Tu zjevil se lesapán z nenadání přede mnou,
vzal mě za ruku a vedl dál temnou tmou.
Zavedl mě až ve svou krásnou říši,
kde smutek, žal a bolest se sama tiší.

Seděli jsme v křesle z mechu,
a já slyšela otázky z jeho dechu.
Proč ničíte všude moje stromy?
My vám přece taky neboříme vaše domy!

A tak povídali jsme si dál,
a kolem jemně větřík vál,
když odcházela jsem do noci,
věřte mi bylo kolem půlnoci.

Znovu jsem cítila tu lidskou zlobu.
Proč ji nepoložit do hlubokého hrobu.
Už vím , že lidem se pomáhat nemá,
a raděj než pomoct, byla bych němá.

Když pomůžeš jim a to mi věř,
zlobou ti vše vrátí, jsou horší nežli zvěř.
Přetvářku a klam ovládají dokonale,
přesvědčují mě o tom dokola a stále.

Nevěřím že jsou tak zlobou posedlí,
vždyť kdysi i milí být dovedli.
Nebo byla to jen přetvářka a klam?
Má to být to co jen u lidí znám?

Kde ztratilo se porozumění, přátelství a štěstí?
Zůstala jen chamtivost a nepřátelství.
Teď už vím, že budu se držet v ústraní,
tam kde mě lidská zloba nezraní.

Vím že příroda mě vzala zpět,
vím, že v lese bude má duše samý květ.
Znovu zvířata a ptáci začli za mnou chodit,
znovu dokážu se lesním potůčkěm brodit.

Ale ukázala se předemnou těžká otázka,
a odpovědět to nebude jen procházka.
Mám zahodit život celičký, zahodit lásku?
Ještě neodpovím, ještě nepřetrhnu pásku.

Čas ukáže co dělat mám,
vždyť přítel by pak zůstal sám!!!
Autor Issy, 27.03.2008
Přečteno 338x
Tipy 1
Poslední tipující: PANGÁSIUS
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí