Vzpomínka na knihu od Theodora Dreisera

Vzpomínka na knihu od Theodora Dreisera

Anotace: Americká tragédie - jedno z nejlepších děl!

Pane spisovateli,
srdečně děkuji za dílo,
četlo se skvěle,
od začátku ihned.

Poukazujete na bohatství,
na chudobu v 1. SV.,
na lásku, závist
a hlavně na sny.

Sny má každý z nás,
někdo menší,
někdo větší,
hlavní hrdina chtěl malý,
chtěl jenom z chudoby,
chtěl lásku,
chtěl peníze a slávu.
Nakonec skoro ji získal,
ale byl u konce,
zabil svoji lásku,
kterou přestal milovat.

Pro peníze zavraždil
a teď umírá.
Potrestán je zločinem,
tak jak má být
( dle období),
křeslo je postrachem.

Kniha byla ukazatelem,
byla nositelem života,
krásou světa a nenasytností.
Děkuji
Autor come-past, 29.03.2008
Přečteno 255x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí