Letní radosti...

Letní radosti...

Anotace: Kdypak se asi já dočkám vnoučat...?

Letní radosti…

Zní dětský smích, výskání,
v bazénu u sousedů,
rodinnou užívají pohodu,
koná se letní koupání,
cákot vody, slunce žár,
sjelo se tam vnoučků pár….

Však na nebi se něco chystá,
hradby temné, od východu se k nám valí,
v rychlém letu a dozajista
svým mokrým pláštěm slunce zahalí,
nejdřív kapek pár jen padá,
pak otevřená stavidla,
příval hučivý, z nebes spadá…

Rozprchli se všichni,
jako když do vran střelí,
děti teď smutní za sluneční výhní,
deštivé počasí vůbec nechtěli,
děda však filuta, s úsměvem zavelí,
radost zas zaplane, i dětské veselí…

Vyrážejí, celý houf i s dědou,
všichni pláštěnky mají a galoše,
děda připraven byl na vše dané,
ač ze všeho nejvíc připomínají hastroše,
jdou do uličky s mělkou strouhou,
pouštět lodičky z kůry vyřezané…
Autor Krtica, 14.07.2005
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí