Ticho jarních kravat

Ticho jarních kravat

Anotace: Jaro na hřbitově? Aneb za křídly sýkorky…

Rozhostilo se ve mně
ticho rybářů
a hřbitovní kvítí

Pomeranč nebe
se oblékl do pyžama
a tancuje za křídly sýkorky
ve větvích třešní
pupencové melodie jara

V jedné ruce smrt
a ve druhé život
… zvláštní průvodci
mých pocitů
s kravatou údělu

Vedu je jako malé děti,
nevím proč,
odkud a kam,
vnímám jen
to naše zvláštní soukolí

Jako poslední kapka vody ve váze
stoupám stonkem růže
ke vzkazu mezi trny –
„miluju Tě“

A ve vínu utápím
všechny včerejší lomy
dna lahve
z pepřových přeháněk

Skleničkou rudého kdoulovce
spěchám do Tvé náruče
pro vášnivé objetí

Osvobozuje
od našich společných
oprátek

Voním
nedonošeným kocourkem,
kterému jsem dala
prozatímní jméno
Dráček

I ušlapaná koniklec
… přežije
pod ploutví
Tvé lásky
Autor Levandule, 31.03.2008
Přečteno 289x
Tipy 22
Poslední tipující: Lota, cevert, j.c., Šerpík 1, jedam, Severka, Bíša, Psavec, Juan Francesco de Faro, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...co říct???...jsi básnířkou a tiše kulím oči...

04.04.2008 11:14:00 | Lota

prostě kouzelný 1*

03.04.2008 13:33:00 | cevert

...vyměň tu roli,
staň se malým dítětem,
které utíká svým průvodcům...
***Jiří s.

02.04.2008 21:21:00 | j.c.

Krásná, s chutí jsem si početl a představil si můj rašící koniklec na skalce. Taky přežil.

31.03.2008 15:01:00 | Psavec

Krásné dílko, četlo se mi s lehkostí, ten konec je úžasný.

31.03.2008 09:22:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí