Jsi, jsem, jsme!

Jsi, jsem, jsme!

Anotace: bez rýmu (i když ne tak docela)

Jsi
a to stačí k dechu.
Jsem
a to beze spěchu.

Sáhla jsi do prázdna
a nahmatala mne.
Já jsem sáhl po tobě
a nahmatal tmu.

Jsi.
Jsi tu vůbec?
Jsem.
Řekla jsi slabě.

Sáhl jsem po hlase,
ale ty ses opět někam poděla.
V tom jsem tě ucítil,
tvou nezaměnitelnou vůni.

Jsi.
Jsi nádherná a vždy budeš.
Jsem.
Jsem obyčejný a neumím popsat.

Tu chvíli, kdy neexistuje nic;
nic než ty, já, vlastně ani jedno.
Jen my - veliké, nekonečné my
a vněm ty i já všudypřítomné.

Jsi.
Jsem.
Jsme!
Autor Obyčejný básník, 31.03.2008
Přečteno 271x
Tipy 3
Poslední tipující: Indigo, igniss, Klíček
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..jsi-jsem-jsme-o tom to je..
..někdy..

06.06.2008 18:57:00 | igniss

Tahle mě uchvátila právě tou nepravidelností. Možná bys mohl časteji opustit rým - jde ti to.

06.04.2008 18:05:00 | Klíček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí