Poutník

Poutník

Anotace: a opravdu to není ten kávový...

Klikatá cesta,
prašná a vyschlá,
lemována křovím
a stromy staletýmy.
Po ní jde poutník,
shrbený věkem
s holí co sám si vyřezal.

Putuje staletí
tím naším světem,
a rád by už smrt přivítal.
v očích bez lesku
se mu smutek odráží,
a moudrost všech věků.

Po cestě bez cíle,
putuje časem.
A chvílí od chvíle,
zpívá si chraplavým hlasem.
Písně o dobách
kdy mladý byl.

Putuje krajem
a každý ho zná,
leč kdykoliv příjde,
nikdo ho nepozná.
Vypadne z myslí
ihned jak zmizí.

Nesmí se zastavit
na víc jak pár chvil,
musí jít po cestě
tak jak kdysi přislíbil.
odpočinek by přišel mu vhod,
nesmí však zastavit.
Jeho jméno zní Život
Autor Johny Styx, 03.04.2008
Přečteno 216x
Tipy 4
Poslední tipující: Tymi14, Vlk v rouše, Danah
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

on si kráči stále,ale co s námi,pro pána krále?

03.04.2008 19:04:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí