Pokus

Pokus

Anotace: Vlastnotělně, vlastnodušně prožito

NAHÁ
Jaké jen neštěstí
člověka potkat může
potkalo mého muže.
Pod záštitou hada
svlékla jsem se z kůže.
Dnes neúprosně nahá
s jedem pod jazykem
snažím se!
Ve vlastní šťávě
smažím se.

SLIB
Na jedno
nebo dvě kolena
pokleknout má muž
pokleknout má žena
v okamžiku vášně, citu
v okamžiku vzdání díků
nezbývá než splnit daný slib
mimo to už vůbec nic
Neprostupným útesem se však stalo
že těch, co se jim slibovalo
bylo prostě víc

TOBĚ
Já vím
že básní si tě nekoupím
tělem už vůbec ne
to se jen tak jeví
Pohledem si koupím
jen pár příštích nocí
a toleranci tvých chyb
snad pár příštích dní
Až budeš někdy sám
ale tak úplně a docela
snad pochopíš, že dávat
je mnohem víc než brát
Až budeš jednou sám
a nikdo ti nic nedá
pochopíš
že snadnější je nemít
než mít
a nemít komu dát
Autor Yolca, 04.04.2008
Přečteno 253x
Tipy 11
Poslední tipující: Tacca, shakespeares, Špáďa, Noc17, kouzelníček, HarryHH, estrellita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výborně, líbí se mi to.

13.06.2008 09:31:00 | Marfuša

Posledních 10 řádků je geniálních! Asi proto, že pravdivých. A navíc o tom, co je jedna z podstat lidskosti... Díky za ně, ale i za ty před nimi...

19.04.2008 22:20:00 | Špáďa

nevím proč, ale je mi to tak blízké a niterné ...
*- ... jako by to bylo ze mě ...
proč někdo zná moje pocity ... ??
... znáš mě ... ??

07.04.2008 15:39:00 | HarryHH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí