snění

snění

Anotace: jako reakce na jednu z prvních básní, co jsem přečetla a pochopila...

soumrak přichází vždy po rozbřesku

na jihu města slunce vychází

pár kapek rosy na netřesku

a lidem už nic nezchází

promnout si unavené oči

protáhnout tělo ztuhlé spánkem

a pak si tužkou na obočí

psát vzkazy za zrcadlem

psát o světě co nás bolí

psát o lidech co z nich už je prach

psát jaké to je když se spojí

krutost a bolest a taky strach

psát o perlách na dně moří

psát o teple letních dnů

o síle jarních bouří

a kráse všech těch našich snů

že snít je to co ještě zbývá

žít v světě plném fantazie

a spousta lidí zkrývá

že snění - to je harmonie

o čem to tady vyprávím

proč snažím se tu všechno napsat

mám neumělé verše - vím -

snad chci své neúspěchy zaspat

chci spát a bloumat

po krajině plné lidských snů

chci nové kraje zkoumat

dát barvu všem těm stejným dnům

chtěla bych aby jste ještě věděli

- snad nejsem sama jediná -

že nestydím se za snění

že hřeje mě jak peřina...
Autor paramita, 04.04.2008
Přečteno 247x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Demotivovná Dezorientace, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snít je krásné,a ty umíš snít.

05.04.2008 09:27:00 | čan

Rozhodně to není ostuda, někdy je sen víc než jen představa, moc krásná báseň a za mě můžu říct, že to opravdu nejsou umělé verše, ale pochopení

04.04.2008 22:06:00 | Aka Kiss

...veršovat umíš,rozumné to je (takových lidí není mnoho),
tak zasloužený ST a 1*

04.04.2008 20:26:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí