Tisíce otčenášů nespasí nás

Tisíce otčenášů nespasí nás

Anotace: ...

Sbírka: Krajíc života

Divoké zvíře s hudební pannou
ve vlnách tisíce otčenášů
naše vlast je zamořena jedem
z vína obézních panošů.
Vzali nám chleba a hrábě do zahrady
Kněz čeká ve dvoře a neví si rady.
Požehnal vlkům, co v lese zahrabali kosti
a chudé děti zahnal bez milosti
někam do studeného sklepa.
Odpustme jemu toto provinění.
Je jenom člověk a člověk dobu mění.
Věky se snažil na harfu hrát
z písku si stavěl veliký hrad
psal moudré knihy dubovým písmem
však jen krasořečnost pochopil
opil se čajem záletných můz
duší a tělem pekelných hrůz.
Tisíce modliteb nespasí nás
jen čisté činy a dobrý čas.
Autor Káňátko, 05.04.2008
Přečteno 446x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša, estrellita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí