Kluk zpod polštáře

Kluk zpod polštáře

Anotace: Je lépe odevzdat se smrti plný, než pustý. I za cenu, že to bude HNED - neboť smrt není propadlišťe do nicoty..

Nic naplat
kytky rozkvetly
a zahrada je náhle bezmocná
zadarmo
i Slunce popletly
v pokoře neprší zrovna.

Vše kolem vpleteno
údy ven bezhlavě kvete
s výhledem dní
beze změn
rok starý dá si repete
na účet matičky Země.

Pod starou švestkou
pod zelené závěsy
co nejsou IN/ri
na vlastní pěst
koutkem oka oprátky
houpe se Máchův temný stín.

Znenadání
rudne vzteky
rukama nohama
proti řádu věcí přízemních
utrhnu zakázané jablko
a láskou toho kluka sním.

Můj život se naplnil
a k smrti jen upíjím:
"Miloši! - Michale!! - Stando!!!"
Autor Jan Alexej Ležáky, 17.07.2005
Přečteno 502x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sice jsem částečně na rozpacích, ale jinak je to opět kvalitka :)

01.01.2007 21:50:00 | Paralelní možnosti

Víš, Michale, já Tě strašně miluju.

19.11.2005 11:44:00 | Jan Alexej Ležáky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí