Pro mistra Husa

Pro mistra Husa

Anotace: Kolik lidí ještě zemře pro pravdu??

Pro mistra Husa

Když Čechu nebyl dobrý Čech,
když chamtivost týkala se všech,
někdo musel začít jednat,
mistr Hus chtěl právo zjednat.

Proti šlechtě klidně šel,
jasný důvod pro to měl,
v jednotě je síla řekl,
nad zradou pak jenom vzdechl.

„Odvoláš či neodvoláš?“
„Odvolej a neproděláš.“
Ten člověk pravdu prosadil,
Však oheň ho pak sprovodil.

***

Husité v řadě za vozy
teď brání české hranice,
nepřítel již přijde brzy,
však nepropadej panice.

Odvážný ty český lide
chop se vidlí, cepu hned
bojuj ať nám něco zbude,
bojuj hrdě a to hned.
Autor Regnator, 07.04.2008
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí