Hodiny

Hodiny

Anotace: o tom, jak každýmu z nás plyne čas

Z dálky hodiny jsou slyšet
Tvůj čas začínají odbíjet
Venku dávno už se stmívá
Už ti to začíná!
Hodiny bijou jednu...

Hodiny na kostele
Něco se hýbe na kraji postele
To něco jsi TY
Stojíš na počátku své cesty
Ta cesta zdá se dlouhá
Ale přitom to může být jen vteřina pouhá
Jedna hodina už dávno odbila a už se blíží druhá

Tak se snaž už teď
Poznat tenhle svět!
Protože náš čas strašně letí
Za okamžik už bude hodina třetí!

Jaký svět je?
A kam tvůj život spěje?
Snaž se to zjistit brzy
Proč? Protože už budou čtyři!

Rychlostí neuvěřitelnou utíká čas
Ručičky spěchají kupředu zas
Stejně tak jak ony koukej se stále vpřed
Je nesmysl otáčet se zpět
Vždyť už bude hodin pět!

Cože? Že by už odtloukla šestá?
Chápu, nějak se ti to nezdá
Ptáš se "Proč vše tak spěchá?"

Nevíš
Jen tady tak sedíš
Mlčíš
A do prázdna hledíš
O nic se nesnažíš
Nic nehledáš
Nic nemáš
Myslíš si, že život znáš
A že dostatek času máš.
Odbila už sedmá
A ty si toho vůbec nevšímáš!

Tak už vem do hrsti rozum
A uvědom si, že už bude osum!
Že je to málo?

Devátá, desátá..
jsi pořád stejný
Čekáš
Koukáš
Ručička se už blíží k jedenáctý
Stále nic neděláš

Už ubývá ti sil
Už dochází ti, že jsi celý život promarnil
Už zbývá ti posledních pár chvil
Už se k tobě blíží
Dlouhý průvod s mnoha kříži
Cháron už je u tebe
Už brzy si tě odvede...

BIM BAM, tvůj čas se naplnil
kostelník právě dvanáctou odzvonil!!!

Copyright © 2005,Caracol
Autor Caracol, 08.04.2008
Přečteno 315x
Tipy 4
Poslední tipující: pejrak, Smike, Belmon
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí