Naposled

Naposled

Anotace: o kom?

Tvůj život nějak prázdný je,
realita dveře ti zavírá,
jsi jako vyschlé jezero,
poslední krásné v tobě umírá.

"Býval jsem jiný..."

Jako ty tisíce kroužků
všechny chvíle tak nějak stejné jsou,
protékají ti rukama
pospojované jedna za druhou.

"Je to tak dávno, kdy jsem naposled cítil vítr na tvářích..."

Vrací se ti ve výčitkách všechno,
co jsi kdy špatně udělal,
mohls to snadno napravit,
chudáčku, jenže tys to podělal!

"Já vím, je mi to líto, tak líto..."

Pročpak teď pláčeš dítě mé,
bylo jsem snad k tobě příliš kruté?
Jen zrcadlo tvých skutků jsem,
přitom však tvými skutky netknuté.

"Kdo jsi? A kdo jsem já? Už nedokážu rozeznat pravdu..."

Pták s potrhanými křídly
-snažíš se vzlétnout vzhůru, kousek výš,
přitom uvědomuješ si,
že už jenom pád do tmy zakusíš.

"Co to říkáš? Ty nejsi mé svědomí! Proč je pravda tak krutá..."

Tak naposled, na co čekáš,
rozpřáhni zbytky křídel a leť!
Dole, v té hloubce pod tebou,
pro tebe skončí tenhle zlý svět . . .
Autor emi-lee, 08.04.2008
Přečteno 267x
Tipy 9
Poslední tipující: Equus przewalski, whiolet, Ztracená Tereza, Psavec, Danah, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž by to byla pravda

11.04.2008 12:56:00 | whiolet

jj,přesně tak,tak tak:D

08.04.2008 15:30:00 | Sayonara

Mno, dílko je pro mne docela aj smutné, ale velmi působivé a poutavý obsah, stojí nad tím se zamyslet a kdo ví, třebas aj vyzpovídat své svědomí ...

08.04.2008 14:11:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí