Tajemství malého štěstí

Tajemství malého štěstí

Anotace: ...

Zatím co Frenk
každý podvečer řečnil u odrůdy Merlotu
pozdní sklizně
a s přibývajícíma chvílema
pozdvihoval hlas až křičel
směrem k neposlušným papouškům Kakadu
v pokusu naučit je pár slov o Životě
kterým by tak jako tak
pod vlivem tuhnoucího se jazyka nikdo nerozuměl
Merry sledovala teatrálnost jeho výrazu

Klidná až apatická
snad k všednosti toho večera
s klubkem žlutého chemlonu v klíně
a pěti krátkejma jehlicema v rukou
předstíraje pletení fuseklí
které stejně žádná nožka
nemohla pro malost obléknout

byl malý Oliver schoulený pod plastovým náklaďákem

Jakoby už o Životě věděl víc než Kakadu
Jakoby už uměl plést žluté ponožky
………………………………………….
Malý a sám
s přibývajícími decibely hlasu svého otce
a matčinou netečností
si tím byl téměř jist

Rozplakal se až když ……
obdivoval teplý prostor korby

Jakoby náklaďák
byl tou poslední teplou náručí
Autor Marcella, 10.04.2008
Přečteno 299x
Tipy 18
Poslední tipující: Monsignore, WhiteSkull, isisleo, jedam, kouzelníček, Bíša, Psavec, Severka, smudlinek
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí... Churry

16.04.2008 10:24:00 | Churry

...překvapila si ...vážně dobrý ...

14.04.2008 10:03:00 | WhiteSkull

..ano..škoda jen..že některá malá štěstí..
..jsou opravdu tak zoufale maličká..že se dají lehce přehlédnout..

11.04.2008 11:38:00 | isisleo

básenka parádní to jo ale ten chemlon až mě polil pot :o)

10.04.2008 23:17:00 | jedam

Malá štěstí jsou jednou z nejdůležitějších složek života.
Smutné ale pravdivé. Sad but true. Metallica.

10.04.2008 14:42:00 | smudlinek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí