Stáří

Stáří

Anotace: xxx

Shrbenou, stařičkou
potkávám kolikrát
babičku o holi
křížků už devět snad
přešlo jí nad hlavou
já holka zvedavá
mívám chuť se jí ptát:

,,Jak je vám, stařenko
jak je vám, řekněte
co z lásky, radosti
když život projdete
cestou ve vzpomínkách
co často najdete?,,

,,Jak je vám, stařenko
když smrt je blíž a blíž
co květů odkvetlých
co přátel zemřelých
za vámi zůstalo -
je smutek naobtíž?,,

,,Jak že se žije s tím
že smrt pak najednou
zastihnout může vás
za noci, ve spaní
duši když přejde mráz
životem znavenou…?,,

Kdyby to to tušila
stařenka šedivivá
možná mým otázkám
moc by se divila.
A kdyby věděla -
možná že odpoví:

Smrt to je pouze sen
doposud nesněný
Když síla odchází
díky za každý den,
a dík že ve stáří
smíření přichází.

Děvenko, děvenko…
mně smrt už neleká
smrt - to je pouze část
údělu člověka
Autor koloušek, 10.04.2008
Přečteno 384x
Tipy 3
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí