S baterkou v peřinách

S baterkou v peřinách

Anotace: vzpmínky z dětství..

Krajem divokým jak by oheň voněl nachem,
kůň s nohou zlomenou v útěku plachém.
Bez vůně lesů, vod a zřídel,
jen pohlazení peřím andělských křídel.
Zármutkem spoután, ztracený to tvor,
v zahradě hesparidek našel ve zlatém jablku..mor

Jak těžký úděl asi nese Atlas.. strach?
a jak as bolí rány Perseovi?
Argó,skořápka houpající se na vlnách..
Kolumbus,Sindibád
a dětská touha s baterkou v peřinách..
Autor J.M.Ďuryš, 12.04.2008
Přečteno 275x
Tipy 1
Poslední tipující: Dimi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí