O životě a osudu.

O životě a osudu.

Anotace: Tak nějak to vnímám...

Když podívám se za sebe
můj osud na srdci mi leží
ač zima vůkol nezebe
důvod k radosti mám stěží.

Když už tolik bylo špatného
a v mém životě tolik křivdy
pak hledám lásku druhého
jen ta pomůže mi z bídy.

Já raduji se z života
i když mnohé je mi trnem v oku
vždy když mi osud život zamotá
pak napíši smutnou sloku.

Jen z lásky se sice život neskládá
ale za peníze se cit koupit nedá
a ta tam je dobrá nálada
když co měsíc ůčty skládám.

Oč lepší je věrně milovat
než bez lásky v penězích se topit
a láskou bohatým se udělat
a každé malé radosti se chopit.

A tak pomalu stárneme
ač bohatství nebylo nám dáno
přec nade vším hůl zlámeme
a vítáme každé nové ráno.

Vladyka 02 08
Autor vladyka, 13.04.2008
Přečteno 242x
Tipy 8
Poslední tipující: Lachailla, Caracol, Psavec, NikitaNikaT., takova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné dílko

01.05.2008 15:57:00 | Lachailla

Dobře se mi četla.

13.04.2008 18:29:00 | Psavec

Básenka smutná, obsah poutavý, konec modrý a pravdivý ... K čemu je milovat,
když druzí nepřejí,
jak se člověk snažit má,
když klacky nám pod nohy házejí ...
Proč má člověk stále bojovat,
když věčnou sílu nemá,
zloba stále umí bodovat,
sebemenší šanci na vítězství nám nedá ...

13.04.2008 14:18:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí