Čas přijde sám..

Čas přijde sám..

Anotace: Je zbytečné hledat čas, jednou si nás najde sám.. (raději nekomentovat)

Měsíc, co neúnavně pláče,
pluje váhavě ve svých slzách.
Jako to prosté, nevinné děvče
skrývající se ve všech hrůzách.

S úderem půlnoci se zastavil.
Čas. Tanče mezi vločkami.
Zdatně, jako rytíř, se představil
a provedl ji spícími uličkami.

Hvězdy v přesladké závisti
dávno zářili svůdnou touhou.
A pohled, co děvče znejistí,
je cítit jen chvilku pouhou.

Poznává to nepoznané.
Žasne nad krásou života.
Všechny bolesti překonané,
co pohltila sama samota.

Jako v tom nejživějším snu
odkrývala tajemství krásy.
Té krásy, nad kterou žasnu.
Té bezvládné naděje spásy.

Hvězdy pohasly jedna po druhé
a čas ji za křehkou ručku chytl.
Řekl: "Nic není tak dlouhé."
a s něžnou lehkostí ji pustl.

Odešel! Opustil její sen.
Na hodinách samé nuly.
Jen, zůstala tu pouhá báseň,
nad kterou ty hvězdy strnuly.
Autor Známá - Neznámá, 13.04.2008
Přečteno 341x
Tipy 15
Poslední tipující: fuu, Monsignore, s.e.n, Psavec, NikitaNikaT., Nola77, Dominik Elbl, Bíša, looser
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Napsala jsi ty pocity a atmosféru kolem nádherně.

16.04.2008 21:40:00 | s.e.n

Spíše se mi líbí co jsi chtěla říct než jak jsi to napsala slečno...

14.04.2008 02:35:00 | Nola77

Víš, jaký jsem:-)Nemohu mlčet nad takovou krásou pocházející z Tvého srdce.

Je to nádherné.Kouzelná aura slov odrážející se v barvách Tvé duše.

14.04.2008 02:16:00 | Dominik Elbl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí