O ptáčkovi

O ptáčkovi

Anotace: ..v nouzi poznáš přítele.. - j.c.ben -

Byl ptáček zpěváček.
Většinou v povětří pobýval,
jen radost světu rozdával
a překrásně lidem zpíval.

Pak jednou do veliké koruny
stromu uprostřed pláni zavítal,
kde malý ptáček v hnízdě se ukrýval,
všeho se bál a smutně jen pípal.

Tam poblíž hnízda si zpěváček sed
a spustil jak nejlépe znal.
Ten maličký v hnízdě zpozorněl
a v tu chvíli zapoměl, že kdy se bál.

Tak zpěváček malému ptáčku
v koruně lípy překrásně pěl,
ten tiše jen naslouchal
a líbezně na něj se díval.

Večer se schýlil.
A když malý v hnízdě už spal,
teprv zpěváček sirotka opustil
a světem širým letěl si dál.

Však zítra se vrátí, jak mu slíbil.
A když mámu jeho neshledá, zůstane.
Vždyť ve dvou svět je krásnější.
V tom nerad bych se mýlil.

.
Autor j.c., 20.07.2005
Přečteno 621x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí