Pustý ostrov

Pustý ostrov

Anotace: romantický pokus o báseň

Moře šumí tichou píseň,

v srdci cítím zvláštní tíseň,

není to však bolest nebo strach,

slzy nelesknou se více na řasách.

Jemný písek pod nohama hřeje,

vlnka za vlnkou ke kotníkům spěje,

vítr voní slanou vůní moře

a odfoukává z čela vrásky hoře.

Zeleň listí pestré barvy střídají

květin, které ani jména nemají,

a mezi nimi ptáci prozpěvují

a pestří motýli svá křídla vystavují.

Zde klid náš a mír nic neruší,

výčitky nezaznívají nám do uší,

můžeme tu jen po svém krásně žít

a ničím ošklivým se netrápit.

Jdeme spolu za ruce se držíme,

do očí zamilovaně si hledíme,

slova jsou zbytečná, to víme,

my přímo do srdcí si pohlížíme.
Autor Lea de Bahn, 15.04.2008
Přečteno 235x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...milé.

15.04.2008 12:54:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí