Smrt básníkova

Smrt básníkova

Anotace: ...

Horečka se zradou půlnocí táhnou
ledový vítr do stromů naráží
pýcha a zlo společně vládnou
dubový kůl do srdce zaráží
mladému muži jenž nocí bloudí
únavou v ulicích malátně vrávorá
zlo pro něj smrt od pekla loudí
a noční vrah hlasitě krákorá
dunění hromů oblohou burácí
smrtelné blesky k zemi se snášejí
babička muže v hrobě se obrací
jeho pak za koněm po štěrku vláčejí
nakonec ve mdlobách hodí jej do řeky
zázrakem přežije i toto mučení
vidí svůj život před sebou daleký
srdcem se ozývá zlověstné bušení
na břehu řeky opřený o jabloň
pod květy lásky pomalu umírá
a ,ty, můj zvonku navěky zvoň
když nikdo z lidí moji smrt nevnímá.

Tak zemřel básník rukou těch
kdo volili svá rozhodnutí
a tento zločin týká se všech
ačkoliv nebyli dopadnuti
s tebou se loučím milý světe
ty na mé straně vždycky si stál
na a vy ostatní? Jen klidně jděte
vždyť zemřel básník, nikoliv král.
Autor Frosty28, 15.04.2008
Přečteno 326x
Tipy 8
Poslední tipující: mosquito, veronicie, Anejet, Psavec, HannyJanny
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco mi to připomíná...ale nemůžu si vzpomenout co:) je hezká.)

18.04.2008 10:58:00 | mosquito

Vážně moc hezké. Ty máš vážně moc velkej talent! Určitě si tě dám do oblíbených autorů!

17.04.2008 08:53:00 | veronicie

Nezáleží na tom, jakého byl původu, vzhledu, povolaní, záleží na tom, jakým byl člověkem... Ale co Tobě budu povídat:), skvělé!

16.04.2008 16:27:00 | Charentan

Nádhera, zároveň děs....tak krutá smrt pro básníka......
básník je víc než král.
ST za obsah a hloubku.
Díky za komentík, potěšil :-))

15.04.2008 22:53:00 | HannyJanny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí