Co dál?

Co dál?

Anotace: smutná? S nadějí? Těžko říct.... Ale naděje je v ní zcela jistě.

Slza se po tváři kutálí

a za ní další se sbírá,

v srdci mém city upálí,

je to prý jenom má vina.

Není, už není úniku

před touhle bolestí krutou,

nikdo už nevezme za ruku

tu, co šla svou vlastní cestou.

Proč jen to stát se muselo,

proč nikdo nechce chápat,

že srdce těžko se zmýlilo

a chce svou lásku dávat.

Co spáchal za čin ohavný,

že k němu důvěra schází?

Vždyť nabídl cit překrásný

a oni jen špínu hází.

Když jiná volba není,

když srdce ví, co dál,

ať strach se zuby cení,

vždyť nemá, co by udělal.

Až pochopí, kdo chápat má,

až špína bude smyta,

pak rána v srdci hluboká

zas bude citem skryta.
Autor Lea de Bahn, 16.04.2008
Přečteno 270x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obsahově dobrá, pěkná báseň, jen bych doporučila pohrát si s některými verši po rytmické stránce, aby nerušily, ale ladily... a naděje v téhle básni opravdu je :o)

16.04.2008 15:34:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí