Tři role

Tři role

Anotace: ....................

U nás v divadle,
svoje role hrajeme,
žolíkové karty hrajeme,
kdo tady prohraje,
/kdo má esa v rukávu/
do plechovky pomaže,
zítra ráno už nevstane,
jeho představení,
skončí jak když bodne,
/nožem v kuchyni/

neznámá slečna,
na jevišti stojí,
u velké lampy,
prodává tělo své,

kam za svým snem šla,
však kam dojde,
když ulice její,
stále jí nekončí,
velký,
malý,
tlustý,
hubený,
za ní pořád chodí,/pejsky připomínají/
pro ty svoje touhy,
velmi moc si zaplatí,

smutnému chlapci,
jeho láska,
na hlavu,
koš hodila,
teďka ulicemi bloudí,
na ní myslí,
žádnou jinou dívku nevidí,
slepý je k lásce,
bílou hůl nosí,
najde se nějaká,
která mu jí sebere?

Oranžový balonek,
zmizel na nebi,

malý obraz života,
kousky puzzle,
rozpadli se,

kdo to zase složí….
Autor Vlk v rouše, 20.04.2008
Přečteno 295x
Tipy 11
Poslední tipující: Severka, Bíša, Psavec, Lachailla, Princezna.Smutněnka, s.e.n
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pejsky pripominaji..
pejsky??:)to je hezky..dik,zes napsal pejsky..nevim,je to takovy mily a necekany...pejsky.)

23.04.2008 21:45:00 | veronika

Pěkně zpracované téma v básni.
Tři podoby života-rozpadají se jako puzle.

20.04.2008 00:46:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí