Studna mysli

Studna mysli

Anotace: ...jednou budem všichni blázni....

Tvoje mysl je studna hluboká
Kde nedohlédneš na dno
Ostatním brání zídka vysoká
Tu však ty přelezeš snadno
Potom tam skočíš špinavý celý
Omyješ tělo ve studně své mysli
Jen na malou věc jsme zapomněli:
Kam zmizí špína, když ty jsi čistý?

Na dně tvé studny je malá skříňka
A v té se všechna špína hromadí
V učených knihách o tom není zmínka
Přitom tu skříňku nic nenahradí
Ty ve studně omyješ své činy
Časem je však skříňka přesycena
Praskne a vyplavou všechny tvé viny
V tu chvíli je voda otrávena.

Tahle voda pak už není zdravá
Zkažené je mysli království
Teď tvá studna už jen jedno dává
A to je zrádné bláznovství...
Autor žabka.kikis, 20.04.2008
Přečteno 239x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, Vlk v rouše, Alan Black, Vampyrella
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí