Co asi jsem?

Co asi jsem?

Anotace: ...

Mé ruce řežou a pálí
pilkou rozmetány
jsou oblé krajnic cest
kuje zapatlány
dřou
a lezou pod kůži
v zmačkaném papíru od salámu
oběda mlaskání
jak píštěny kvík
tak takto lezou po holeni
šampóni vyčichlý.

Mám stisknout vám dlaň
kost v krku se příčí
před zraky šňůry
řetízků Gold
zlomený kříž
a prsteny?

Ty večer
v baru neuzříš.

Špičaté boty
na čele tisícovky
rajskou si notují
osnovy
hovězí.

Holčička na rohu píseň si pěje
brzdím a koukám
kus beznaděje
mizí tam v parku pod jabloní.

Byla tam
je
a ne
že není...

Nevadí.

Snad příště ochutnám
čistého plodu
na větvi ať visím...

Zítra
špičkou boty trávu rozdupám
idared sunout přes veškeré hroty
až tam
kam se spolykám.

Tak co?
Co myslíte?
Kdo asi jsem
a co asi udělám?

Mám spocené ruce
rychle se převlékám
řežou a pálí
neví
kudy kam.

Chtějí chytnou a ukrýt
jablko kořenu
nechat být
ať utíká
až tam
kam já už nemohu...
Autor cevert, 21.04.2008
Přečteno 294x
Tipy 23
Poslední tipující: pejrak, jedam, NikitaNikaT., kavec, Pišák, Juan Francesco de Faro, Severka, labuť, Belmon, Erion Fate, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ač nejsem odborník řekl bych žes básník...

29.04.2008 00:37:00 | jedam

Docházejí mi slova...tvoje básně jsou pro moji neuzrálou hlavu ještě trochu hlavolam :-)

21.04.2008 21:24:00 | Chancer

Zoufale palčivé.
Snad nebude tak zle...

21.04.2008 21:00:00 | spare

St!!!

21.04.2008 21:00:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí