Soící Idea

Soící Idea

Anotace: nejsem pacifista ale agresor taky ne :)

Chytil jsem včera velikou ideu
spala si u řeky kousek od břehu
Spala si poklidně stínem objata
jak bezbranná kořist pro kata
Nikým nespatřen vklouznul jsem k ní –
pozoroval jsem ji už kolik dní
Byla to idea vztyčené bílé vlajky
slýchal jsem o ní neuvěřitelné bajky
Bajky plné míru, porozumění a lásky
s níž nejsou lidé jak ve slovu samohlásky
Vzal jsem ji pod krkem a třásl s ní
Proč probudit se nechce a stále sní?
Proč nechce všem lidem vklouznout do hlavy –
ze tuto nečinnost že jí hned popravím!
Vykulila oči a celá zrudla
mým pevným sevřením jejího hrdla…

Tělo jsem spálil, dým stoupal vzhůru –
s ním odplul i mír na nebeskou tůru
Autor Chašmodský, 23.04.2008
Přečteno 308x
Tipy 2
Poslední tipující: radexk
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

naoko vesele, ale je to smutný dost...
čtu si u tebe a většina věcí se mi líbí - maj rytmus aj dobrý rýmy - ale nevím co všude psát :o)

10.06.2008 10:27:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí