Mezi skalami

Mezi skalami

Anotace: Pustina je střídána tmou, nebo je jí jen zahalena? A když se voda vsákne, pamatují si ji mokré kameny?

. . . . . . . . . Tvou siluetu
. . . . . . . . . proti temnému nebi
. . . . . . . . . nevidím
. . . . . . . . . Svítání je vždy těžké
Ztěžka se nadechuješ
jak tma před rozbřeskem houstne
a s každým výdechem
se ztrácí kus tebe
Dýchej
Dýchej
Tepe ti srdce
Slyším ho mezi skalami
. . . . . . . . . Ležíš roztažená
. . . . . . . . . na odřeném kamení
. . . . . . . . . Servaná
. . . . . . . . . plachta ztroskotané lodi
. . . . . . . . . ulpělá
. . . . . . . . . tam kde lidé nepřicházejí
Jdu pozdě
nebo příliš brzy
než abych tě našla v úplnosti
Dýchej
Dýchej
Skřivánku bez hlasu
Vzdoruj svému dechu
. . . . . . . . . U pramenů ve skalách
. . . . . . . . . země je posypána střepy
. . . . . . . . . rozbitých džbánů
. . . . . . . . . jež neunesly váhu vody
. . . . . . . . . Kdosi se nenapil
Ještě dýcháš
Srdce se rozléhá mezi skalami
a vydechuješ se
Než se rozední
zmizíš mezi kamením a tíhou svítání
Přečteno 298x
Tipy 12
Poslední tipující: pejrak, drsnosrstej kokršpaněl, Equus przewalski, Pišák, Lisa.Ginmi, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvětralý onyx na stříbrném řetízku slov unášený proudem - poetický skvost ;-)

24.04.2008 12:24:00 | Lisa.Ginmi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí