Pro básníka jménem Manik

Pro básníka jménem Manik

Anotace: Děkuji, neboť občas stačí dotknout se dlaně, usmát se, pohladit a zároveň darovat kousek toho něčeho neviditelného, úžasného a tolik cenného.

Duhovým korálkem
Jenž světlo propouští,
Pramenem života na poušti
Jsou tvá slůvka,
Jež věnoval´s jedné slečně,
Která vepsala na pergament
kapičky deště,
které snesly se
za třpytivého rána
do jejich vlasů…

A pro tu krásu lesku,
Po slzičkách stezku,
Já posílám ti slůvek pár.
Větřík je unášel,
V dlaních si pohrával
S šepotem písmenek
Složených v tenhle svět
Ze snů a z úvah
Tkaný.
Splétán démanty,
Vzácnými kameny…

A každý z rubínů
Pyropů, safírů,
Broušených na míru,
Se před tvou duší skloní.
Nač ohánět se papírky,
Váženými činy,
Když pouhý dotek
Hrstička hlíny,
Do níž zasadíš
Tisíce semínek
Spasí svět,
Křehký na pohled…

Jen posbírat sny
Jenž jsme poztráceli,
Když utíkáme
Moři vstříc.
Tisícem plachetnic
Pak nazveme své štěstí
Jenž vykoupíš bolavými pěstmi
Když vlny běsní,
Když obelhat celý svět
Zatoužíš…
Autor Sunny, 23.07.2005
Přečteno 362x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak já Ti ani nevím, jasná... Kvalitní, jako ostatně pokaždé, ale něco mi tam chybí ... nějakej ten šmrnc nebo magic touch, já fakt nevím.. Musel bych ji studovat dlouho. Neříkám, že to neudělám. Jinak mi opět nesedí místy grafika, ale to je věc každýho autora. Proč ale všechny řádky začínají velkými písmeny? Zvláštní...

21.11.2005 14:25:00 | MATT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí