Děti

Děti

Anotace: kritika společnosti

Děti

Skrz kalené tabule zmlžené deštěm
já blázen na dvůr s povzdechem zírám
před málo lety byli tu ještě
dnes pouze zřídka venku je vídám

malinké lidi hrajíc si s poupaty
ve slunci na písku zpívajíc vesele
tak jako lžíce, semínka lopaty
v čaji jsou malé, na stavbě dospělé

však lidská mláďata, řečená děcka
namísto venku doma jen sedí
jsou jako na zemi ovocná pecka
nikdy se nepohnou, jen v dáli hledí

občas si pořídí domácí zvířátko
však také s ním hrozí jim zlenivění
jsou vlastně k pláči jak mrtvé lízátko
co v parku na zemi upadá v zapomnění

Na co jsou hřiště pro tyto děti?
Na co jsou dotace evropských zisků?
Když z hraček v komoře stává se smetí!
když černý popel stává se z písků!
Autor Frosty28, 23.04.2008
Přečteno 247x
Tipy 1
Poslední tipující: GM
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No tak nad tím jsem se nedávno taky rozčiloval...

25.04.2008 14:07:00 | GM

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí