Maminka

Maminka

Anotace: myslím, že není co říct...

Maminka moje – stará mladá
s hadrem v ruce k zemi padá
S hadrem v ruce, hlavou prázdnou
vidím ji tak starou mladou!

Maminka moje – srdíčko křehké
ublížit jí je tak lehké
Lehké činy, ale těžké duší
co stane se zítra, kdo tuší?

Maminka moje – ať sladce spí
ať ubíhají pomalu hezké dny!
A rychle jako světlo ty špatné!
Ať spraví se vše, co je vadné!

A kdo za to všechno může?
A kdo s tím něco zmůže?
Jako ostrý nabroušený nůž
je teďka její vyvolený muž

A jedno dítko všechno vidí
a nemusí mít otevřené oči.
Možná se tak trochu stydí
že spí sladce, klidně v noci

Maminka moje – silná žena
avšak jemná jako mořská pěna
Maminku moji mám já rád
ať se stane co má se stát!

Maminka moje – luční kvítí
a sluníčko co na cestu svítí
Maminka moje – perla uvnitř mušle
a nádherná, na dárku mašle

Maminka moje – bezedná beznaděj
jako by jí zaklel nějaký čaroděj!
Bezcitný černý kouzelník –
ejhle – z žalobce je náhle viník!

Maminka moje – skořápka tvrdá
a uvnitř vajíčko na měkko
Jak nechtěný zpěv co spánku nedá
jsou myšlenky pochmurné – jen malinko!

Maminka moje – ztrápená životem
zhasíná, jak hvězdičky nad domem!
Tak ať je tedy stále noc
ta přiběhne jí na pomoc!

Maminka moje – co přát si pro ni víc?
Ať slzy nezmokří už více její líc!
Ať ty hvězdy nikdy nezajdou
ať putují si dálnou oblohou
Autor Chašmodský, 24.04.2008
Přečteno 245x
Tipy 6
Poslední tipující: Isobel, hanele m., danaska, veronicie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné verše pro maminku.

24.04.2008 11:07:00 | danaska

Je to moc hezké, povedené, hezky napsané a smutné... Ale vážně se ti moc povedla.

24.04.2008 09:28:00 | veronicie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí