Muž, kráčející ulehnout

Muž, kráčející ulehnout

Anotace: ...humánnost u nás, díky bohu, dosáhla blaženějšího stavu...

Muž, oděn v bílé noční šaty,
jež ho v pažích tísní,
jde, nechca, tmavou chodbou spáti,
chodbou černých písní.

Tichá chodba, jen přísné stíny
mu na víčka dupou,
naděj všecka a zbytky síly
tonou ve tmách, když řvou:

VEDEME SPÍCÍHO MUŽE!
VEDEME SPÍCÍHO MUŽE!

-Rozestlané lože tě již volá.
Obejme tvé paže. Spi!
Neuslyší tady nikdo zhola,
jaké se ti zdají sny.

Ó muži, kráčející ulehnout,
smíš naposled svá slova k nebi pozvednout.

Spánkem této noci zblednou líčka,
Zhasneš tak, jak zhasla kdysi tvoje svíčka
Autor Faust88, 24.04.2008
Přečteno 266x
Tipy 6
Poslední tipující: Unyle Pěl, Bíša, Psavec, Čarokrásná dívka od vedle, Ctěný pán
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím se Ctěným pánem.

25.04.2008 05:31:00 | Čarokrásná dívka od vedle

Velice zajímavé.

24.04.2008 22:29:00 | Ctěný pán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí