Selka z moravy

Selka z moravy

Anotace: Dnes se u nás "slaví" pálení čarodějnic

Házela jsi slepici,
nicotná zrnka zrní,
selka zdravím kypící,
rostoucí hrdě v trní.

Nekonečně kruté poddanství,
kůži prací sedřít,
pro pány na panství,
třeba i zemřít.

Bylinky dětem vaříš,
proti černé nemoci,
v pánaboha věříš,
jen on může pomoci.

Farář církve svaté,
hranicí Tobě hrozí,
prý dědictví proklaté,
po prabábě s bradkou kozí.

Svaté církve inkvizice,
lži ze mě páčí,
palce drtí po tisícé,
botky španělské tlačí.

Pro názor pokrytce,
šat můj hoří,
nazývali mě čarodějnice,
a přece andělé se mi dvoří.
Autor HKvH, 26.04.2008
Přečteno 286x
Tipy 1
Poslední tipující: Wyrda
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach inkvizice.. No, ale kdo by nechtěl nosit ty pohodlné španělské botky? A nejvíc se mi líbí ty poslední dva verše.

26.04.2008 20:55:00 | Wyrda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí