Sedm kroků

Sedm kroků

Anotace: Psáno po přečtení "Reportáž psaná na oprátce"

Sbírka: Pro Český Národ

Sedm kroků

Sedm kroků tam,
sedm kroků zpátky.
Sedm kroků k oknu,
sedm kroků ke dveřím.

***

Jako černý flek
na černější košili,
bylo gestapo a
SS man.

Co bušil,
kopal,
nadával,
a pak se smál.

Rozdrásané dásně
a bolavé svaly,
rozbitou hlavu,
to vše mu s láskou dali.

„Měj rozum a mluv“
= promluv a zraď.
„Už jsi prohrál, víš?“
= zlomím tě, to se vsaď.

***

Nezlomili, nezlomili,
hrdého člověka,
ať si mlátí, ať si kopou,
ať krev si na zem vytéká.

Ponižujte a plivejte,
jak vám černá duše ráčí,
nadávky a urážky,
hrdost v duši neomráčí!

Hnus, jen hnus,
nic víc, než hnus,
gestapo, Hitler, SS,
prostě hnus a hnus.

***

Sedm kroků tam,
sedm kroků zpátky.
Sedm kroků k oknu,
sedm kroků ke dveřím.

Tak velká cela,
Julia Fučíka,
a spousty dalších!

Jen pláč a vztek,
- na ten hnus!
Autor Miro Sparkus, 28.04.2008
Přečteno 292x
Tipy 5
Poslední tipující: Bíša, Wor, Psavec, estrellita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nemám komunisty v lásce... a i při čtení té jeho Reportáže jsem měl v sobě rozporuplné pocity, ale v té době sice byl komunista, ale zároveň vlastenec. A navíc... tohle se prostě nedělá...

29.04.2008 12:55:00 | Miro Sparkus

Obdivuji Tě, protože Fučík byl komunista a ty dneska nejsou v módě.

28.04.2008 21:30:00 | Psavec

no, trochu drastické...ale rýmuje se to skvěle:-)

28.04.2008 18:57:00 | Lucyane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí