Noční uvědomění si...

Noční uvědomění si...

Anotace: Někdo snad nebude souhlasit...

Je tu další noc,
se svým temným závojem,
do oken střílí své šípoví,
svit zářivkových lamp ulice,
na nočním stropu tvoří vějíř stínový,
kamsi do pozadí zaplašil světlo měsíce.

Paprsky světel zobrazují krajkoví,
pavučiny rozměrné,
do níž nás, lidské mouchy uloví,
svět našeho pokroku omotá,
vláknem denních zvyklostí,
všedností a starostí…

Tupívá ostří prožitků,
kalní všem jiskru pohledu,
ubírá, tu svěžest zážitků,
bez sebemenšího ohledu,
se vzdorem křečovitosti,
své malátné, spoutané kořisti.
Autor Krtica, 25.07.2005
Přečteno 314x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí