Dnešní svět

Dnešní svět

Anotace: další surrealistická s absurdními a existencialistickými prvky.

... a vysypaný tabák z lehké Sparty
se zatetelil a začal vytírat kuchyň.
Jeho paní si právě štupovala patu
a broukala si melodii
ze třetí věty Čajkovského Patetické.
Huspenina se sulcem si hráli v dětském pokoji
s orestovanými americkými brambory.

... a sousedovic rodina mezitím
nakládala bagáž do své růžové,
na svůj věk zachovalé, dvanáct set trojky.
Naproti přes ulici šlápl smažený řízek
do psího exkrementu a poskočil si do kroku.
Celou tuto scenerii nenápadně pozorovalo
hydraulické bourací kladivo.

... a na náměstí se to hemžilo nestraníky.
Burgundská šunka se hádala s pivním salámem,
krepový papír si pročítal volební plakát
a krejčovský metr stál opodál opřený o strom.
Bylo to příjemné, teplé odpoledne
všedního dne v jednom z mnoha světů,
v tom našem.
Autor the_carrion, 28.04.2008
Přečteno 374x
Tipy 3
Poslední tipující: Isobel, drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nebyl by už čas na něco dalšího?
please
oddaný čtenář čeká

28.08.2008 22:45:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Skvělý styl, díky za Tvá díla.

23.07.2008 15:18:00 | satin

Huspenina se sulcem si hráli v dětském pokoji
s orestovanými americkými brambory.

:DDD

tenhle druh poezie mne vždycky totálně dostane

29.04.2008 19:01:00 | drsnosrstej kokršpaněl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí