Motlitba

Motlitba

Anotace: možná se líbit nebude ale potřebovala jsem přemoci jeden ze svých světabolů....

Tichá a vroucí motlitba
je slyšet ze zdí starého kostela
z úst obyčejných lidí, mnichů, knězů
z úst dívky co rozhřešení dostala
z úst královny co na smrt rytíře
statného svého milence poslala
..ztrestaná nevěra..
V chrámu páně pán promluvil na mě
hříchy nezištně odpustil hříšnici
přestože zasluhuje zbičovat nebo na hranici
ta duše nečistá zkropená vodou svěcenou
na kříži přibitá s vírou bezednou
Dav lidí bezděky přihlíží stojíc stranou
po kruté podívané všichni prahnou
horké slzy hříšnice na zem kanou..
Můj spasitel není anděl s bílými křídly
je padlým andělem zrozeným z bídy
naučil mě nevěřit a snášet trýzeň
nenapít se z kalicha lásky
přestože zužuje mě nezměrná žízeň
Vždyť mít vypálený cejch je zlé znamení
vy kdož jste bez viny házejte kamení
nejeden blázen ponejprv zaprodal se ďáblu
a pak dal se na modlení..
Tiše světem zkaženým zní otčenáš
zda TY jenž jsi nám život dal
víru v někoho z nás máš?
Snad vyschnul ten lásky pramen
kalich je prázdný, svou motlitbu končím
... amen ...
Autor Ninala, 26.07.2005
Přečteno 696x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí