Šibenice

Šibenice

Anotace: Hráli jste někdy Šibenici? Bavili jste se? A pokud ano, přemýšleli jste nad tím, co děláte? Stvořeno ve škole, z náhlého nápadu.

"Jsem kým jsem", říká se. Ne moc to těší.
Chápej, že často chci být někým jiným,
někým, kdo nebyl by tak hrozně vinným,
že ho již po léta lid z nudy věší.

Co bych jen za to dal, sám sebou být,
nebýt už závislý na ruce lidí.
Málokdo pochopí, co vlastně vidí,
jen papír zmačkaný, kdysi můj štít.

Písmeno chybné, to bude mým tělem,
pero jej vyvrhne zvráceně rádo.
Bolí však, že pro to pitomé stádo
jsem pouhou zábavou, ne nepřítelem.

Panáček drobounký, vždy bezejmenný,
"Oběšenec" mě mí popravčí značí.
Bez nohou, bez rukou k oprátce kráčím,
vždy je to stejné, bez nejmenší změny.

Občas si říkám, ať vezme je ďas,
nelituji ale osudu svého.
Nenajdeš nikoho tak učeného,
tak ať "Šibenici" hrajete zas!
Autor Arakanga, 02.05.2008
Přečteno 287x
Tipy 4
Poslední tipující: pejrak, Flamy, saigonek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké!

02.05.2008 01:18:00 | saigonek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí