Máj

Máj

Anotace: Byl to pokus o automatické psaní, žádný smysl, pouze volný tok asociací.

Byl první máj, lásky čas,
já pořád čekám jak ocas
kde nic tu nic, nikdo není
měním se já v zapomnění

v díře černé havran čumí
bolest světel v očích tlumí
aby se mu peří lesklo
musí mu být tolik teskno

baterka svítí a uhasíná chcípá
tolik ptáků do noci pípá
hnízda hoří padají
lásku nikomu nedají

bouře bouřící vrhá hromy
na ztrouchnivělé stromy
padá olověný deštník lehce tence
jako vlásky umělé na panence

oči mrkací
honí se za nocí
mrkají a plakají
hořce sladce potají

oškubané peří
do srdce udeří
silně bolí bolí bolí
padá orel do údolí

písek vane do ulic
kapka stéká na mou líc
kapka vody kapka lásky
panenčiny zlaté vlásky

z hlavy stéká bolí barví
jako malá kukla larví
znechucená do nebe hledí
její milí jsou tak bledí

létá bledost odjakživa
ta holka v okně snivá
usíná na parapetu
vystupuje na kometu...
Autor Ariella13, 02.05.2008
Přečteno 248x
Tipy 5
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Caracol, Simísek
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

myslim ze jsi strcila machuv maj do kapsy...

14.04.2009 17:40:00 | strašidýlko-střapatý

je to říkanka máchovská, co už, no...ale parádně ses rozjela, semtam rýmy, co mi skřípou laciností, ale fajn kontrasty komet, lásky, panenek a takových trochu patetických mystičností s všedností ulic, parapetů,...

05.05.2008 20:05:00 | Bjanka

někdy je ta spontánnost nejlepší...

"oškubané peří
do srdce udeří
silně bolí bolí bolí
padá orel do údolí"

***

03.05.2008 13:42:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí