Nedělní . . .

Nedělní . . .

Anotace: - Písně odjinud -

Sbírka: Těšínské etudy, Písně odjinud . . .

Nedělní melodie zvonů
probírá se ulicemi města
Loutna nedělního rána
znělá nadějemi pohledů
setkávání zdánlivě lhostejného světa

Nevnímáš hluk automobilů
ani času spěchajícího po ciferníku hodin
Jak stín na sluneční straně zašlého měsíce
mizících miriád dnů
které obešly se i bez hodin
Stín sunoucí se vstříc své smrti
(podivně hloupá historie konců)

Když jsem jí o ní vyprávěl
smála se slunci co nosila v sobě
a rozkvetlým květům šeříku
když scházeli jsme ze strání Špilberku
naslouchala melodiím svého srdce
Poletovalo a skotačilo mezi námi
(sám sebou poblázněný motýl)

Nedělní melodie zvonů doznívá
v nepravidelné souzvuku
dvou vytrvalých
Jakoby vedly se spolu
a držely se za ruce
v nekonečném koloběhu nadějí
když pohledy kolemjdoucích se míjí
jako na setkání nevidomých
přesto vnímám v nich často skrývanou otázku
chtěl bys mě . . . ? chtěla bys mě . . . ? chtěl bys mě . . . ?

Nedělní melodie zvonů . . .
Autor Těšínský, 04.05.2008
Přečteno 302x
Tipy 7
Poslední tipující: Najlin, Danah, /cnz/, Psavec, Lota, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a já byla v Brně jen jednou ... teda myslím... ale to tady asi nepatří.. :-/

jinak co dodat.. umíš hezky formulovat myšlenky..

08.05.2008 14:23:00 | Najlin

...před čtrnácti dni jsem byla v Brně...a tak vidím zřetelně tu kulisu...

04.05.2008 14:37:00 | Lota

...pěkná,taková brněnská :-)

04.05.2008 12:00:00 | WAYWARD

...pěkná,taková brněská :-)

04.05.2008 11:59:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí