Máj

Máj

Anotace: ...Máj...

...Máj...
Byl pozdní večer-první máj
večerní máj je lásky čas
ve vzduchu borový zaváněl háj
hrdliččin zval ku lásce hlas...

...Máj...
Vzduch čerstvě jarně voní
ptáci zpívají své písně
květy své hlavy k slunci kloní
a červené slunce září krásně...

...Máj...
Květy otevírají se světu
kolem nich oblétají včely
které neodolají kráse květu
opylovat s nimi by se chtěly...

...Máj...
List v jarním větříku se chvěje
a mezi větvemi je slyšet hlas
ptáka,který své milé pěje
že večerní máj je lásky čas...

...Máj...
Na klidné vodní hladině
dělá vítr nepatrné vrásky
a pod ní,zcela nevinně
tančí ryby vodní tanec lásky...

...Máj...
Snad i mraky na obloze
když do sebe se noří
svým tvarem červeným
velké srdce tvoří...

...Máj...
Jenom on je sám
smutný,sklíčený...
Jenom on je sám
láskou zničený...

...Máj...
Je máj...
Jenom on je sám
s hlavou zakloněnou
vzhlíží ke hvězdám
a hledá svou vysněnou...

...Máj...
Je máj
ale on Ji nikdy nenajde...
Jelikož nesvítí pro něj...
Autor Alan Black, 05.05.2008
Přečteno 407x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Winnacott, obyčejná, Orichi, Lota, toužím.jít.dál, Juan Francesco de Faro, Psavec, labuť, NikitaNikaT., saddova, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...když balada, tak balada...ale život je zlatá mince, rub je strana činu a líc trpělivosti...:-)

23.05.2008 23:17:00 | Lota

Ale svítí, neboj ...

07.05.2008 23:28:00 | toužím.jít.dál

Líbí se mi, jenom ten konec je takový smutný... je přeci máj... tak nesmutnit a najít lásku a tu přitulit. :o)

06.05.2008 11:49:00 | labuť

nemela bych říct, že první sloka je nej?? :))
ale kdeže..:-), je to dobré celé...ale jaksi, začíná mě ten lasky čas štvát :))

05.05.2008 22:44:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí