Návraty nejen na neděli

Návraty nejen na neděli

Anotace: tak...

moje neděle začala v sobotu
a nebylo mi ani do svetru

vrátil se
s úsměvem v bezzubých ústech
a zákazem namáhat třísla

nosila jsem za něj
koše se senem
koše s hnojem
a koše slámy
z mámy
byla najednou hodná paní
jako bych se škvírou v čase dívala zpátky

chvilku pršelo
za oknem kvetly tulipány
a jabloně

chvěju se na štokrleti ve ztemnělé verandě
s pivní pěnou na nose
rýsuji po obloze spojnice mezi hvězdami
a my -

někdy se tak bohapustě rouhám
sbírám na ulicích cizí oči
v naději
že se v nich budu odrážet

kandidátka karaoke života
černobílá skica bez srdce
zcela nepodobná

návrat

slyšíš taky tu večerní ptačí písničku?
nikdy se k Tobě nepřestanu vracet
Autor Bjanka, 05.05.2008
Přečteno 299x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, prostějanek, igniss, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

někdy se tak bohapustě rouhám
sbírám na ulicích cizí oči
v naději
že se v nich budu odrážet...

každý se chce odrážet... a k někomu vracet... někam

07.05.2008 00:08:00 | hanele m.

život jako pouť po karaokam highway, hm, geografická metafora, jako dobrý

06.05.2008 04:24:00 | petr.c17

..zvláštně pěkné..

05.05.2008 23:44:00 | igniss

...zajímavé a dobré.

05.05.2008 22:44:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí