Na střechách z mramoru

Na střechách z mramoru

Anotace: ...

Na střechách z mramoru
(tak strašně starými)
pod mraky ztěžklými,
díval se na lunu,
díval se na hvězdy,
se slzou na tváři.

( Co teče ze střechy dolů.)

Skrz ledy z doufání
(tak strašně tvrdými)
pod tíhou půlnoci
tváří svou k bohu,
a andělům
přání své svěřil.

( Co ho nutí lézt na střechy.)

.
.
.

Bez boje, bez hádek
( pod střechou z mramoru )
z nebe ho poslali na pevnou zem

a potichým hlasem
( pod střechou z mramoru)
všem dole svěřil:

,, Létání bez křídel je těžká věc."
Autor chroust17, 06.05.2008
Přečteno 272x
Tipy 15
Poslední tipující: Koskenkorva, ziriant, Jamesow, Elča, Equus przewalski, Mlžný přízrak, Severka, Wor, Psavec, Caracol, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta kapka dávno už okapem stekla
stopa jak za šnekem dlouho se vlekla
někdy však tichounce zašeptá mramor
že i létat bez křídel
jde někdy úplně samo

16.06.2008 10:12:00 | Elča

...poslední sloka TIP :-)

06.05.2008 09:11:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí