Stvoření lásky

Stvoření lásky

Anotace: ...na motivy staré norské legendy

Jednou za tisíc let
se moře rozvlní až ke dnu
a z hlubin vyplouvá
příšera pravěká -
pláč divoký se tříští o břehy
a ona volá, hledá člověka
a roní slzy do zelených vod.
Tak bozi určili v ten dávný, temný čas,
kdy Zemi stvořili a na ní lidský rod.

A v jejím srdci tepe zlatá krev
toť pohár lásky bohů zakletý
v něm jejich milost, znamení i hněv.
Když odpoví jí láskyplný hlas,
tu pohár pukne, vzejde zlatý věk
když hluché prázdno zbude na moři,
svět v ledu zkamení a v ohni uhoří
Autor Dolma, 06.05.2008
Přečteno 324x
Tipy 8
Poslední tipující: Verule, Sarazin Faestred, Psavec, labuť, Petbab, Churry
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí