Společnost je Kat

Společnost je Kat

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Společnost je Kat

I.

Pěstí na oko
opilému člověku,
okrádám ho a je mi,
do breku.

Alkohol do kapsy
v supermarketu,
s hlavou sklopenou jsem,
na útěku.

Celý život utíkám
před společností,
před Vámi, před sebou,
před lhostejností.

Je mi ze mě zle,
prosím Boha za odpuštění,
hřeším stále dokola,
léku pro mne není.

Jak vhozen z minulosti
do tohoto století,
cítí se má duše,
život je prokletí.

II.

Ruku do kabelky
staré paní,
peněženku v rukávu
a zisk bez daní.

Sebrat lízátko
malému nemluvňátku,
napsat ušmudlaný dopis,
na památku.

Společnost je peklo
a já jsem ďábel,
loupení je Kain
a já jsem Ábel.

Oloupen o život
vlastní chybou nejspíše,
ukončit dopis,
tužka už nepíše.

Skoncovat se vším,
s životem a se sebou,
chci opustit společnost.
zlou a neměnnou.
Autor Miro Sparkus, 08.05.2008
Přečteno 438x
Tipy 2
Poslední tipující: Puck, Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No teda..... po dlouhé době něco co mě opravdu nadchlo! Nejvíc se mi líbí ta sloka kde jsi využil bratrů Kaina a Ábela.... :)

04.08.2008 12:27:00 | Puck

TO je též pěkná básnička.

12.05.2008 16:01:00 | Emilinkaka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí