...

...

Anotace: dojmy z terezína...takové věci nepotřebují název...je v obsahu..

Ukradli jste hvězdy nebi
A přišili nám je na šaty
Krvavou jehlou,

Už nemáme slzy,
Staly se vaším smíchem,
Když krutost hraje si
S Měsícem v noci
Na smrtelnou
Schovávanou,

Nikdo za nás nahlas nekřičí,
Chcete z nás mít zvířata,
Ale jsme lidé,
To se nezmění,
To nám nevezmete,
Máte strach z naší víry
v nás samé,

Řekami proudí
Krev tak nicotná,
Ta naše,
Popíjíte s úsměvem,

Nesmíme to vzdát,
Chceme žít!
Nebo…

Už nás tam odveďte,
Ať můžem konečně
Odejít
Autor fuu, 08.05.2008
Přečteno 289x
Tipy 12
Poslední tipující: pejrak, Vénëa, obyčejná, whiolet, Bíša, Jessi.L, milan nov
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ukradli jste hvězdy nebi
A přišili nám je na šaty
Krvavou jehlou.

To je naprosto trefně strašně smutný...

19.06.2008 22:31:00 | Vénëa

žít a zemřít...chlastat až do rána...

15.05.2008 13:45:00 | whiolet

Nesmíme zapomínat!

08.05.2008 23:35:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí