Sny za peniaze

Sny za peniaze

Anotace: o tom, že je niečo v našich životoch divne naprogramované, že nerobíme, to, čo robiť chceme a robíme to, čo nechceme, lebo nám za to platia presne toľko, aby sme nemohli robiť to, čo chceme, lebo potrebujeme viac peňazí a tak stále dokola

Hľadala som odpovede
a otázok bolo stale viac
Chcela som nájsť pokoj v duši
ale nepokoj sa vo mne rozlieval ako rozvodnená rieka
Chcela som žiť správne
a byť dobrým clovekom
a tak so sa utopila v tisícoch "musím a mala by som"
obetovala som svoje svetlo pre tých ktorí boli v tme
a nakoniec som sa prebudila
a tá cudzia tma bola mojou vlastnou
Chcela som sa obzrieť za svojím životom
a povedať si, že som žila naplno
ale nebola by to pravda
Chcela som sa zobudiť s radosťou do nového rána
tak som vstala a šla do práce
a krásne ráno už nebolo
bolo už len ráno
v ktorom odpočítavám minúty
a vítam večer
akoby spánok bol to jediné
čo z toho dňa za niečo stojí
Tak toto je moj život?
Tak toto je ten "život"?
Takto žijem a milióny ľudí so mnou
Nepripadá vám to všetko trocha divné?
Prečo takto zabíjam svoj čas?
Veď predsa túžim žiť úplne inak
Chcem sa ráno zobúdzať a spievať slnku a kvetom
a jazerám a stromom
Chcem ležať v tráve a cítiť Zem
jej tep, dych sveta a hviezd
Chcem sa rozprávať s ohňom
a kúpať sa pri svite mesiaca
Chcem žiť,naplniť sny a snenia
Chcem ucítiť svetlo a teplo
Uzavrieť mier v duši so svetom
Nejak mi to nejde...
Asi, že som vymenila svoje sny za peniaze
Taký divný obchod,veď to poznáte
Jeden sen za nájom
druhý za telefón
a keď to všetko zrátam
zostane mi nula na účte
a žiadne sny
Myslím, že už v tom nechcem pokračovať...

Ps:Ak pozná niekto nejakú indiánsku rezerváciu do 100 km od Prahy, dajte mi vedieť.Za skoré vybavenie tejto žiadosti vopred ďakujem a lúčim sa s pozdravom svetu a mier a mne svetý pokoj.
Autor Snake woman, 28.07.2005
Přečteno 278x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí